Datum: 17 jan Plaats: Vv Workum (Spoardyk 34, Workum)

Masterclass 1: Hoe leuk kan lastig zijn

Algemeen

De masterclass is bedoeld voor alle trainers en coaches van verenigingen in Sudwest-Fryslan. Inspirerende sprekers leiden je in op het onderwerp en bespreken ‘best practices’. Met altijd een praktische vertaling naar jouw praktijk. Je kunt er direct mee aan de slag! De sportbrede masterclasses zijn tot stand gekomen door de samenwerking tussen het beweegteam en het lokaal Sportakkoord van de gemeente Sudwest-Fryslan.

Thema Masterclass 1

Hoe leuk kan lastig zijn; de rol van pedagoog in de sportomgeving;
Deze workshop worden verzorgd door Tessa Blom. Tessa is kinder- en jeugdpsycholoog en eigenaar van sportpedagoog.com. Door het creëren van een positief sportklimaat en het pedagogisch klimaat te verbeteren kunnen trainers, coaches en kinderen meer plezier halen uit de sport.

Het is niet altijd makkelijk om trainer/coach te zijn. Ga er maar aan staan: een groep kinderen een uur of langer iets willen leren. Er is altijd een aantal kinderen die er op dat moment even geen zin in hebben en die het moeilijk vindt om de concentratie erbij te houden. Hoe ga je als trainer/coach om met dit gedrag en hoe kun je lastig ombuigen naar leuk?

Tijd: 19.30 – 21.30 uur