23 maart 2022

Clinic zitvolleybal

Dinsdag 8 maart 2022 kregen leerlingen uit 5 vwo van het CSG Bogerman in Sneek een prachtige en leerzame clinic zitvolleybal onder leiding van Hong Zhao, bondscoach van het Nederlands dames zitvolleybalteam. Ook trainer van de Sneeker club FDS (Fit Door Sport) was aanwezig.

Vanuit het lokale Sportakkoord kreeg CSG Bogerman subsidie om sporten met een beperking onder de aandacht van leerlingen te brengen. Diep respect voor de sporters met een beperking. Met een achttal spelers uit de club waren ze aanwezig om de sport te promoten. Indrukwekkend waren de verhalen waardoor ze aan hun beperking zijn gekomen. Speciaal was wel het verhaal van oud-leerling Wietske Terpstra die nu ook zitvolleybal moet spelen door een ongeluk.

Zelf ervaren

Er werd niet alleen verteld en geluisterd. De leerlingen kwamen ook zelf in actie. Na een dik uur waren de leerlingen helemaal kapot, want je mag je alleen maar schuivend verplaatsen.

Kortom een prachtige en leerzame ervaring. Dank aan FDS en mooi om zo met elkaar kennis te maken.


Onderdeel van Sportakkoord Súdwest-Fryslân

Deze clinic komt voort uit het project “Sporten met een beperking op het Voortgezet Onderwijs”. Het valt onder de ambitie 1: Sporten en bewegen voor iedereen.
Lees verder over deze ambitie >