21 oktober 2021

Heb jij ideeën over hoe je andere mensen in beweging kunt krijgen?

Denk dan mee over sport en bewegen in Súdwest-Fryslân!

Loop je al een tijdje rond met gave ideeën over hoe je meer mensen in onze gemeente in beweging kunt krijgen? Hou ze dan niet voor jezelf, maar deel ze.

Sport verbindt

In Súdwest-Fryslân sporten en bewegen heel wat mensen. In ieder dorp en iedere stad kun je verschillende sporten beoefenen en mooie wandelingen of fietstochten maken.

Veel mensen en organisaties zetten zich in voor sport en bewegen. Daar zijn we superblij mee, want: sport en bewegen is belangrijk om gezond te blijven, elkaar te ontmoeten en plezier te hebben.

Sportakkoord Súdwest-Fryslân beweegt!

“Samen doen, samen bewegen, samen gezond”, dat is het uitgangspunt van ons Sportakkoord. Met dit akkoord brengen verschillende partijen uit de sport, het onderwijs, zorg en welzijn mensen in beweging. Ons akkoord loopt in elk geval tot 2023 en we hebben vier ambities:

1)         sport en bewegen voor iedereen;

2)         goed in bewegen;

3)         positieve sportcultuur/vitale sportaanbieders;

4)         duurzame sportinfrastructuur.

We werken aan deze ambities omdat we vinden dat iedereen met plezier moet kunnen sporten en bewegen. Nu en in de toekomst.

Wil je je aansluiten bij het Sportakkoord?

Wil je met ons bestaande ideeën uitwerken of heb je zelf een leuke idee? Of zoek je juist inspiratie en mensen om mee samen te werken? Sluit je dan aan bij het Sportakkoord. Meer info vind je op onze nieuwe website, www.sportakkoordsudwest-fryslan.nl.

Kom in beweging!