1 februari 2022

Masterclass ‘Hoe leuk kan lastig zijn?’ inspirerend voor verenigingen

Maandag 17 januari vond de eerste masterclass plaats met als titel: ‘Hoe leuk kan lastig zijn?!’ De bijeenkomst werd een digitale sessie. Met de 13 aanwezigen van verschillende sporten en verenigingen was het een interactieve avond.

Psycholoog en sportpedagoog Tessa Blom liet de deelnemers nadenken over hoe je als trainer/coach aan een goede groepsdynamiek kan werken en wat de tips zijn om een training goed te laten verlopen. Met inspirerende filmpjes waarin ook de doelgroep (sportende jeugd) zelf aan het woord kwam, deed iedereen nuttige tips en trics op.

Het project is ontstaan vanuit ambitiegroep 3 Positieve sportcultuur en vitale sportaanbieders’ van het lokaal Sportakkoord. Bij de ruim 200 actieve verenigingen in de gemeente Súdwest-Fryslân zijn veel trainer en coaches betrokken. Sommigen met een professionele achtergrond, anderen geheel vrijwillig en/of uit nood geboren. Om deze trainers en coaches bij te scholen, worden ze op deze manier vanuit een gezamenlijk platform op deze manier ondersteund.

Het grootste gedeelte van de masterclasses wordt financieel mogelijk gemaakt door het Sportakkoord. In totaal worden 4 masterclasses aangeboden.