23 december 2021

Succesvolle start Multiskills bij ONS Sneek

De eerste maanden van het succesvolle Multiskills programma zitten erop.

Het Multiskills programma wordt iedere vrijdagmiddag volledig kosteloos aangeboden, voor alle kinderen van 6 t/m 12 jaar uit de gemeente Sùdwest Fryslân. Het programma heeft als doel om de motorische ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Door de gevarieerde en uitdagende vormen, beleven kinderen veel plezier aan het sporten.

Veelzijdige beweegactiviteiten

De afgelopen maanden hebben de kinderen allerlei leuke- en veelzijdige beweegactiviteiten gedaan. Denk daarbij aan het spelen van partijvormen met een ooglapje op, of met een bril waarbij de onderkant van de bril is afgeschermd. Of het spelen van partijvormen met allerlei verschillende ballen (grote voetbal, kleine voetbal, volleybal, ASM voetbal (bal met een afwijking van 11%) etc. Allemaal mooie vormen om het oriëntatievermogen en het aanpassingsvermogen van spelers te ontwikkelen.

Naast het voetballen worden ook allerlei andere oefeningen gedaan. Een pass- en trapvorm waarbij spelers met een frisbee overgooien of allerlei verschillende tik- en loopspelen.

Gaat door in 2022

Na de winterstop zullen de Multiskills activiteiten weer hervat worden. Ben jij tussen de 6 en 12 jaar en wil jij ook kosteloos deelnemen aan de Multiskills activiteiten op vrijdagmidadg? Meld je dan aan door een mail te sturen naar hoofdvoetbalzaken@onssneek.nl.


Onderdeel van Sportakkoord Súdwest-Fryslân

Multiskills is onderdeel van het Sportakkoord in onze gemeente. Het valt onder de ambitie: Goed in bewegen. Waarbij de slogan luidt: ‘Jong geleerd is oud gedaan’. Lees verder over deze ambitie >